38.猪骨ラーメン|Shishikotsu Ramen

全国的にも珍しい「イノシシ」の骨を長時間煮込んで抽出したスープを使用する『猪骨ラーメン』。

店主の吉井さんは、「しまなみイノシシ活用隊」の一員。

活用隊では害獣として捕獲された猪の活用を行っており、日本一に輝いたイノシシ肉の製造・販売で全国から高い注目を集めています。

研究を重ねたスープに臭みはなく、特に塩ラーメンはイノシシの旨味を一番感じられる仕上がりです。


This ramen uses soup made by boiling bones of "boar" for a long time, which is rare in Japan.

The owner, Mr. Yoshii, is a member of the Shimanami Wild Boar Utilization Team.

The utilization team uses the boar that was captured as a harmful beast to sell meat and processed products.

The meat is garnering a lot of attention nationwide, as it has the best meat in Japan.

In particular, salt taste one is the finish that gives you the best taste of wild boar.


猪骨ラーメン

ジャンル/ラーメン

住所/愛媛県今治市大三島町宮浦5516

営業時間/12:00~14:00

電話番号/0897-72-8780

定休日/火

駐車場/〇

サイクルスタンド/×

Wi-Fi/×

備考/祝日は定休日の変更あり。最新の営業日時は要SNS確認。


Shishikotsu Ramen

Category/Ramen

Address/5516, Miyaura, Omishima, Imabari, Ehime

Opening/12:00 a.m. to 2:00 p.m.

Holidays/Tue.

Car parking/〇

Bicycle parking/×

Wi-Fi/×

Notes/May be business on public holidays. Check SNS for the latest business date and time.


HP/https://www.shishikotsu.com/

Facebook/https://www.facebook.com/shishikotsu/

ぐるぐる巡る大三島グルメマップ

愛媛県今治市にあるサイクリングの聖地 しまなみ海道の中心・大三島の情報を発信しています! We provide information of "Omishima", as known as Cyclists' Sanctuary. It is a part of "Setouchi islands" and "Shimanami". Imabari, Ehime.

0コメント

  • 1000 / 1000